ЦИЉЕВИ УДРУЖЕЊА

Циљеви

Наши циљеви

Удружење „Србија какву желим“

Удружење „Србија какву желим“ је непрофитна, невладина организација која је настала са жељом да Србију учини лепшим и пријатнијим местом за живот. 

Повод оснивања Удржења уједно је и главни циљ којим се водимо – здрава животна средина.

Корачајући ка циљу, усмерени смо на ПОДИЗАЊЕ НИВОА ЕКОЛОШКЕ СВЕСТИ и МИНИМИЗИРАЊЕ ШТЕТНИХ ЕФЕКАТА изазваних човековим утицајем на природно окружење и здравље људи.

Корачајући ка циљу, усмерени смо на:

Корачајући ка циљу, усмерени смо на:

Корачајући ка циљу, усмерени смо на:

ПОДИЗАЊЕ НИВОА ЕКОЛОШКЕ СВЕСТИ →

Корачајући ка циљу, усмерени смо на:

Корачајући ка циљу, усмерени смо на:

МИНИМИЗИРАЊЕ ШТЕТНИХ ЕФЕКАТА →

Како утичемо на подизање еколошке свести?

Упознавањем и сагледавањем *еколошких проблема* и актуелних/потенцијалних *еколошких последица* у контексту човековог здравља и квалитета живота.

На који начин смањујемо штетне ефекте човековог негативног утицаја на природу?

Стимулацијом људи на промену навика које штете природном окружењу и охрабривањем заинтересованих субјеката у упражњавању еколошки одговорног понашања – *решење*.

“Земљу нисмо наследили од својих предака, већ позајмили од својих потомака”

Придружи се

Алати којима се служимо како бисмо остварили постављене циљеве јесу различите едукације, семинари, радионице, најчешће кроз пројекте, али и конкретне акције где теорију спроводимо у дела.

Сматрамо да је квалитет у образовању врло битан, али поред тога подржавамо становиште да крајњи исход у многоме зависи од времена и енергије уложених у неформално образовање.

Посвећеност неформалном образовању посматрамо као есенциалну карику на путу ка успеху и доживљавамо га као процес. Развијамо љубав ка стицању нових сазнања, креативност и стваралачке вештине. Бирамо теме које су актуелне и пратимо учеснике и процесе кроз време.

”Испрљај руке зарад чистије природе.”

 

 

АКЦИЈА

Пратите нас

Телефон

Пошта

Како утичемо на подизање еколошке свести?
РАЗВИЈАМО ЕКОЛОШКУ ПИСМЕНОСТ